fbpx

8 TIPS BIJ HET SCHEREN

AINA WEET RAAD!

NO HAIR.. No CARE!

Ik heb deze blog geschreven, omdat ik door mijn gevoelige huid vaak last had van rode bultjes na het scheren. Super ongemakkelijk.. Laserontharing was voor mij echt de uitkomst! Ben jij nog niet begonnen of nog niet klaar met jouw laserontharingstraject? Dan deel ik tot die tijd graag mijn tips om een huidreactie na het scheren te verminderen met je!

Aina El Gueriri

Laserspecialist

VoorbereidinG

Mijn moeder zegt altijd: ”een goede voorbereiding, is het halve werk Aina!”.. en ze heeft zoals (bijna) altijd weer gelijk… 

TIP 1: Kies een goed scheermes.   

Het liefst een scheermes met 1 scheerblad (mes). In tegenstelling tot wat veel merken van scheermesjes met meerdere scheerbladen beweren, is een eenbladig scheermes beter. Een eenbladig scheermes snijdt de haren korter af, en laat geen zeep- en haarresten ophopen in de ruimte tussen de mesjes. Hierdoor werk je hygiënischer en voorkom je dat schadelijke bactriën zich ophopen in jouw mesje. Met een eenbladig scheermes scheer je effectiever en heb je dus minder kans op wondjes, irritaties en ingegroeide haren.   

TIP 2: Kies voor scheerzeep of scheerolie 

Om jouw huid tijdens een scheerbeurt optimaal te beschermen, en de scheerbeurt soepel te laten verlopen, gaat mijn voorkeur uit naar een scheerzeep of scheerolie. Ik kies niet graag voor een scheerschuim, omdat er in de meeste gevallen huidirriterende stoffen aan worden toegevoegd om het product meer te laten schuimen. Toch liever scheerschuim? Kies dan voor een scheerschuim specifiek voor een gevoelige huid.   

TIP 3: scrub, scrub, scrub!!!! 

Scrub jouw huid voor een scheerbeurt om zo veel mogelijk dode huidcellen te verwijderen. Dode huidcellen hebben geen functie meer voor jouw lichaam, en zijn overbodig. Door het verwijderen van dode huidcellen wordt de huidtextuur egaler, oogt jouw huid minder dof, en scheer je makkelijker de haren af. 

Klik hier voor mijn favoriete scrub.  

TIP 4: scheer NA een warme douche, niet tijdens!   

Door te scheren NA een warme douche, voorkom je dat jouw scheerzeep of -olie tussentijds wordt weggespoeld door het stormende water van de douche. Door de warmte en de vochtige omgeving na een warme douchebeurt zijn jouw haren zachter, de poriën verwijdt en laten je haren zich beter scheren.

 

Tijdens het schereN

Het moment van de waarheid.. waar moet je op letten tijdens een scheerbeurt?

 

TIP 5: Span jouw huid aan, en trek deze glad op de plek waar je wilt scheren

Door jouw huid goed glad te trekken, voorkom je scheerwondjes en kun je jouw haren gladder afscheren.

TIP 6: Scheer met de richting van de haren mee (verticaal)

Beweeg alleen van beneden naar boven, of van boven naar beneden. Beweeg NOOIT van links naar rechts of andersom. En ga nooit vaker dan nodig over de zelfde plek heen. Hiermee voorkom je irritaties, rode bultjes en ingegroeide haren.

TIP 7: Spoel jouw huid af met koud water

Koud water zorgt ervoor dat de poriën vernauwen, je doorbloeding wordt gestimuleerd en je huid kalmeert.

Nazorg

Voorkomen is beter dan genezen

 

TIP 8: ALTIJD hydrateren na een scheerbeurt

Voorkom dat jouw huid uitdroogt en verwen jouw huid met een een hydraterende crème. Dit zorgt ervoor dat de huidbarrière sneller wordt hersteld, en verkleint de kans op irritaties. Kies bij voorkeur altijd voor een crème zonder parfum, parabenen en sulfaten.

Ik zweer bij ALHYDRAN medical after care!

BONUS TIP: voor de extreem gevoelige huidjes onder ons

Gebruik aluinsteen na het scheren. Aluin heeft een desinfecterende en kalmerende werking voor de huid. In het geval je je toch hebt gesneden, laat aluin de eiwitten in de huid samentrekken (adstringerende werking) waardoor wondjes sluiten en het bloeden stopt. Aluin neutraliseert de uitdrogende werking van zeepresten op je huid. 

Larimar Skincare Institute 

075 615 29 51

info@larimarskincare.com

Vond je deze blog leuk en wil je meer van ons horen en zien?

Volg ons op onze social media kanalen!