fbpx
Persoonlijke aandacht
Gratis specialistische proefbehandeling
Professioneel advies over jouw huid
Persoonlijke aandacht
Gratis*specialistische proefbehandeling**
Professioneel advies over jouw huid

Huidbehandeling vergoed krijgen in 2024?

Per 1 januari gaat je nieuwe zorgverzekering alweer in. Wil jij aankomend jaar behandelingen bij ons vergoed krijgen? Wij leggen in deze blog uit waar je op moet letten als je van plan bent van zorgverzekering te wisselen in 2024. 

Bij Larimar Skincare Insitute kunnen verschillende behandelingen geheel of gedeeltelijk in aanmerking komen voor vergoeding vanuit je aanvullende zorgverzekering. Dit kan bijvoorbeeld gelden voor behandelingen bij acné en acné littekens, bij camouflagetherapie (behandelingen voor pigment en vaatafwijkingen) en definitieve ontharingsbehandelingen.

Wil jij in het aankomende jaar behandelingen bij Larimar Skincare vergoed krijgen? Neem dan even de tijd om te controleren of jouw zorgverzekering daar op dit moment toereikend voor is. Maar bekijk ook zeker goed of dit ook in de voorwaarden voor 2024 nog van toepassing is. Voorwaarden kunnen namelijk gewijzigd worden, waardoor je wellicht minder vergoed krijgt.

Behandelingen en vergoedingen in 2024

Behandelingen bij Larimar Skincare komen niet standaard in aanmerking voor vergoeding via de basis zorgverzekering, maar worden bij een aantal zorgverzekeraars wel vergoed als je aanvullend verzekerd bent. 

Hieronder een paar punten waar je op moet letten bij het afsluiten van een aanvullende zorgverzekering:

  • De maximale vergoeding per jaar verschilt per zorgverzekeraar. Sommige zorgverzekeringen vergoeden tot €50 per jaar, andere maar liefst tot €700 per jaar.
  • Ook het maximale percentage dat je vergoed krijgt verschilt per zorgverzekeraar. Vergelijk naast de maximale vergoeding, dus ook het percentage. 
  • Sommige verzekeringen hanteren de maximale leeftijd van 21 jaar. Ben je ouder dan 21 jaar? Kijk dan naar een andere verzekeraar.
  • Soms krijg je alleen de behandeling 100% vergoeding als je naar een gecontracteerde zorginstelling gaat. Is een schoonheidsspecialist niet aangesloten, dan kan het zijn dat je de behandeling (gedeeltelijk) zelf moet betalen. Bij Larimar Skincare Institute zijn wij aangesloten bij zowel de ANBOS Als het SKIN-register.

Acnétherapie

Larimar Skincare is aangesloten bij het SKIN-register met als specialisatie acné therapie, waardoor de behandelingen bij veel zorgverzekeraars binnen een aanvullend pakket vergoed kunnen worden. Dit geldt zowel voor actieve acné als voor acné littekens. In de meeste gevallen worden alleen behandelingen in het gelaat en de hals vergoed. 

De polisvoorwaarden van verzekeraars kunnen behoorlijk verschillen, dus neem vooral even de tijd om deze vergelijking goed te kunnen maken.

Camouflagetherapie

Camouflagetherapie is een behandeling waarbij huidaandoeningen, kleurafwijkingen of oneffenheden (tijdelijk) minder zichtbaar worden gemaakt. Dit geldt bijvoorbeeld voor pigment, couperose, rosacea, wijnvlekken, littekens en brandwonden. In de meeste gevallen worden alleen behandelingen in het gelaat en de hals vergoed.

De verschillende zorgverzekeraars hebben hier inhoudelijk vaak ook behoorlijk verschillende opvattingen en uitleg over, en daarmee verschilt de vergoeding per verzekeraar ook behoorlijk. 

Een paar voorbeelden hiervan geven we hieronder:

  1. De behandeling camouflagetherapie om littekens en huidaandoeningen met kleurafwijkingen minder opvallend te maken en middelen die u hierbij nodig heeft (o.a. VGZ, IZA, Univé)
  2. Als u littekens of huidvlekken in uw gezicht of hals heeft, wilt u die misschien met professionele cosmetica verbergen. Een huidtherapeut of schoonheidsspecialist kan u leren hoe dat gaat. We noemen dat camouflage-instructie. (o.a. Zilveren Kruis, ONVZ, CZ)
  3. Instructielessen, cosmetische producten, peelings met als doel camouflage, de behandeling (ook met laser) en de behandeling van ouderdomsvlekken (Zorg en Zekerheid)

Omdat er in het geval van camouflagetherapie zo veel afwijking is tussen de verschillende polisvoorwaarden, is dit zeker de moeite waard om even te checken voor het nieuwe jaar!

Laserontharing

Laserontharing kan onder bepaalde voorwaarden vergoed worden door een aantal verzekeraars. De meeste verzekeraars zien laserontharing als een goede manier om van ‘ongewenste en overmatige haargroei in het gelaat’ af te komen. Wij hebben bij Larimar Skincare Institute brede ervaring met laserontharing en kunnen je hier goed bij helpen.

Momenteel is Larimar Skincare Institute bij de ANBOS enkel geaccrediteerd voor Acné therapie en Camouflage therapie.. de accreditatie voor laserontharing is in behandeling.

Vanaf 13 november 2023 maken alle zorgverzekeraars hun nieuwe premies en pakketten bekend. Via vergelijkingssites zoals Independer is het vanaf dan gemakkelijk om een overzicht van verzekeraars te krijgen die een door jou gewenste dienst vergoeden, inclusief de voorwaarden. 

Mocht je het niet zeker weten of je in aanmerking komt voor een vergoeding of naar aanleiding van deze blog een vraag hebben, neem dan vooral even contact met ons op! 

Liefs,

Team Larimar

iDeal
creditcart
klarna
bancontact

Copyright © 2024

PrivacybeleidAlgemene voorwaardenSitemap  Deze website is ontwikkeld door B&S Media Internetmarketing

0