fbpx

Laserontharing

SOPRANO ICE PLATINUM ERVAAR DE MEEST SNELLE, VEILIGE EN PIJNLOZE METHODE VAN PERMANENTE ONTHARING VAN GEZICHT EN LICHAAM

Ontharen is een dagelijks terugkerend thema in de dagelijkse verzorging. Een soms pijnlijk en altijd tijdrovend proces. Stoppels, ingegroeide haartjes en wondjes, zijn onvermijdelijk. Door haast, botte mesjes of verkeerde producten. Stel je eens voor hoe het zou zijn om altijd haarloze en dus frisse oksels te hebben. Je geen zorgen te maken over de gladheid van je benen. Om spontaan te kunnen gaan zwemmen, zonnen en te genieten. Je zeker te voelen over je lijf.

Larimar Skincare Institute beschikt over de Soprano ICE Platinum. Geavanceerde laserapparatuur die snel, veilig en pijnloos onthaart. Met de ‘in-motion’ methode wordt exact afgemeten warmte in de haarzakjes gebracht. Waar de voedende eiwitten permanent afgebroken worden en er geen haar meer uit groeit. De constant koelende laserkop maakt de behandeling pijnloos. Na de behandeling ben je direct weer toonbaar en kun je weer verder met je drukke bestaan. De behandelingen leggen daardoor een minimale druk op je leven, werk en agenda maar hebben maximaal effect. Afhankelijk van het te behandelen gebied zijn 6 tot 10 laserbehandelingen nodig. De specialisten van Larimar Skincare Institute zijn gecertificeerd voor hun vakkennis en ervaring in de bediening van deze innovatieve laserapparatuur.

Vrouwen kiezen voor de Soprano ICE Platinum in de aanpak van overtollige haargroei in het gezicht en van de oksels, benen en schaamstreek. Mannen zoeken vaker een oplossing voor overbeharing van rug, oksels en gezicht. Man, vrouw, leeftijd of huidtype. De Soprano ICE Platinum maakt geen onderscheid, in tegenstelling tot de conventionele technieken. Maak snel een afspraak voor een intakegesprek en ervaar de vrijheid van onbekommerd zelfbewustzijn.

Minimale impact, maximaal resultaat. Zonder pijn en direct weer toonbaar. Soprano ICE Platinum bij Larimar Skincare Institute.

Wij behandelen geregeld klanten uit o.a. Wormerveer, Zaandam, Alkmaar, Purmerend, maar ook daarbuiten.

WAT IS LASERONTHARING?

Er zijn verschillende ​methoden om van uw haargroei af te komen​. Door te scheren haalt u haren aan de oppervlakte weg, en blijft het volledige haarzakje met het haar onderhuids zitten. Met harsen of epileren verwijdert u het haartje, en soms ook het haarzakje. Maar bij al deze gevallen, wordt de bron van de haargroei niet definitief verwijdert. De bron van haargroei is gelegen in de aanzet van het haartje. Daar vormt zich een soort bulbje dat de papilla wordt genoemd. In dit bulbje verzamelen zich voedingsbronnen, die vervolgens voedingsstoffen afgeven aan het haarzakje. Om de bron van haargroei definitief te verwijderen moet er onderhuids een temperatuur van minimaal 47 graden celsius worden bereikt. Om hitte te creëren wordt er gebruikt gemaakt van een krachtige lichtbron (LASER).

WAT IS (LASER-)LICHT?

licht is onderdeel van het elektromagnetisch spectrum en wordt uitgedrukt in golfen. Wellicht herkent u dit van de natuurkundelessen op school. De golven worden gemeten in nanometers, die de penetratiediepte in de huid weergeven. Licht zal in het geval van laserontharing dienen als de bron van hitte. Deze hitte ontstaan, omdat het pigment (melanine) in uw haar de hitte absorbeert, vasthoudt in het gehele haartje en vervolgens naar de papilla vervoert. Zoals eerder benoemd, verschroeit de papilla bij een minimum temperatuur van 47 graden. Het absorberen van hitte kunt u vergelijken met het geval waarin u met een wit shirt en een zwarte broek, zomers buiten loopt. U zult merken dat uw shirt hitte reflecteert (niet warm wordt) en uw broek hitte absorbeert (wel warm wordt). ​Dat betekent ook dat hoe minder pigment er in uw haar aanwezig is, hoe minder goed uw haren reageren. Om die reden kunnen witte haren niet behandeld worden. Verder is het belangrijk om tijdens uw traject ALLEEN TE SCHEREN en geen andere behandelmethode gebruikt. Het haartje moet onderhuids blijven zitten om als geleider te werken.

WAT MAAKT EEN LASER VEILIG, EN WAT IS HET VERSCHIL MET IPL?

Om deze vraag te kunnen beantwoorden kijken wij naar een doorsnee van de huid. Het is belangrijk om te kijken naar de componenten: water, bloed en pigment (melanine). De absorptie niveaus van deze componenten verschilt per diepte (nanometers) in de huid. Om een voorbeeld te geven: met gecontroleerd licht op +/- 400 nanometer worden de bloedvaatjes verhit en reageert het component pigment bijna niet. Voor het verwijderen van spataders of couperose zal deze golflengte dus geschikt zijn. Voor laserontharing moet er gewerkt worden op de volgende golflengtes: 755nm, 810nm en/of 1064nm. Een laser richt zich op een specifieke golflengte. Een IPL apparaat (bijv. het thuisgebruik product Phillips Lumia), zal ongecontroleerd licht vrijgeven met golflengten tussen de grofweg 400-1000 nanometer. Het apparaat waar wij in onze praktijk mee behandelen (Soprano ICE Platinum) combineert de drie golflengten voor laserontharing tot een krachtige golf. Het is wetenschappelijk bewezen dat onze laser geschikt is voor ALLE huidtypen. Een IPL apparaat kan GEEN donkere huidtypen behandelen.

ERVAART U PIJN TIJDENS DE BEHANDELING?

Onze laser beschikt over een handstuk dat tot -3 graden kan bevriezen. Dit geeft een tegenwerking op de hitte (47+ graden) die vrijkomt. Wij brengen contactgel aan op de te behandelen zone. De contactgel dient als geleider (betere opname van licht) en als verkoeling. Vervolgens verspreiden wij een vastgestelde hoeveelheid energie over de te behandelen zone. Dit doen wij door het gebied af te tekenen en vervolgens een vegende beweging te maken. Door het verspreiden van energie ervaart u vrijwel geen hitte sensatie. Wij beschrijven het gevoel als een vinger die u onder de kraan steekt, waarbij het water na een aantal seconde steeds warmer wordt. Wij kunnen er echter gaandeweg voor kiezen om pulsen energie lokaal toe te dienen. U zult dit ervaren als een speldenprikje, waarbij de ‘pijnprikkel’ niet langer dan 1 seconde duurt.

HOEVEEL BEHANDELINGEN HEEFT U NODIG?

Om het proces van definitieve ontharing te begrijpen, is het goed om te kijken naar het haar zelf. Ons lichaam kent verschillende fasen van haargroei: groeifase, rustfase en overgangsfase. In de ​groeifase is het gehele haarzakje verbonden aan de papilla. In de ​rustfase ligt het haarzakje hoger dan de papilla, en in de ​overgangsfase ​maakt het haarzakje een transitie van de rustfase naar de groeifase. In het licht van de voorgaande vragen zult u opmerken dat enkel bij de de haren in de groeifase, de bron van haargroei (papilla) wordt bereikt. Het toedienen van licht zal er wel voor zorgen dat alle haren verschroeien, na 10-14 dagen het lichaam verlaten, maar enkel de haren in de groeifase blijven definitief weg. Per behandeling zal grofweg 20% van de haargroei zich in de groeifase bevinden. Om die reden zijn ​6-10 behandelingen noodzakelijk.​ Na 6-10 behandelingen kunt u een haarreductie tussen de 80-95% verwachten. Wij beloven geen 100%, omdat het lichaam onderhevig is aan hormonen. Storingen in de hormoonbalans kunnen tot nieuwe haargroei leiden (zie contra indicaties laserontharing en formulier met vragen over uw medicijngebruik) .

soprano ice laser